Tiplijn: 06-19541384

Brand flatgebouw Dordrecht aangestoken; man (28) aangehouden voor brandstichting

0

DORDRECHT – De brand in het SSF-flatgebouw aan de Maarten Harpertsz. Trompweg in Dordrecht is vermoedelijk aangestoken. De politie heeft vrijdagavond 1 september na de brand een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van brandstichting. De verdachte is naar het politiebureau gebracht en wordt verhoord.

De brand in het flatgebouw brak even na 21.15 uur uit. De hulpdiensten schaalden vanwege de rookontwikkeling en het ontruimen van het hele pand op naar ‘grote brand’. Het twaalf verdiepingen tellende pand werd ontruimd. De brandweer kon de brand op de 11e verdieping blussen. Daarna konden woningen tot aan de 10e verdieping worden vrijgegeven.

Meerdere woningen op de 11e en 12e verdieping van het pand zijn onbewoonbaar. Stichting Salvage maakt voor de bewoners van deze woningen een terugkeerplan, zo laat de brandweer weten. Bij de brand zijn meerdere mensen nagekeken door ambulancepersoneel en enkele personen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer