Tiplijn: 06-19541384

Zwaarbewapende agenten bewaken bedrijf in Alblasserdam; begeleid transport met gepantserde wagens

0

ALBLASSERDAM – Op bedrijventerrein Nieuwland Parc in Alblasserdam is afgelopen week de bewakingseenheid van de politie ingezet. Uitgerust met onder meer automatische vuurwapens, kogelwerende vesten en helmen liepen en reden de agenten rond bij een bedrijf aan het Nieuwland Parc. Maandagmiddag 14 augustus 2023 werd onder begeleiding van de bewakingseenheid, rijdend in gepantserde voertuigen, een busje met onbekende inhoud richting Dordrecht vervoerd. Dit gebeurde met spoed en in colonne.

In volle uitrusting en met bivakmutsen op werd al het in -en uitgaande verkeer nauwlettend in de gaten gehouden. Ook vanaf een hogere positie en vanaf het water was er toezicht.

Ooggetuigen vertellen dat maandagmiddag een ’treintje’ met politievoertuigen en busjes arriveerden en dat alles streng werd beveiligd. Diverse voertuigen werden een loods van een bedrijf in gereden. En aan het einde van de middag vertrok het het transport, begeleid door de bewakingseenheid, richting Dordrecht.

Afgelopen donderdag en vrijdag waren er ook al mensen van de bewakingseenheid gesignaleerd op het Nieuwland Parc en vonden bij hetzelfde bedrijf ook al activiteiten plaats. Wat er precies aan de hand is, kan en wil niemand iets over kwijt. Een woordvoerster van de politie geeft aan dat er niet wordt gecommuniceerd, omdat het een lopend onderzoek betreft. Ook het Openbaar Ministerie kan er nog niets over zeggen. Alles wijst op een grootschalig onderzoek.

Gezien de specialistische teams die erbij waren, lijkt het te gaan om een zeer waardevolle lading. Gezien alle activiteiten en werkzaamheden, lijkt het erop dat de waardevolle inhoud, die mogelijk drugsgerelateerd is, door specialisten in Alblasserdam is ‘bevrijd’ en daarna is afgevoerd. In het totaal is er in Alblasserdam zeker drie dagen aan het project gewerkt.

Of er ooit over de tot nu toe geheime operatie gecommuniceerd gaat worden, is ook bij het Openbaar Ministerie nog niet duidelijk. Zodra er meer informatie bekend is, volgt hierover een update.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer