Tiplijn: 06-19541384

Commotie in Dordrecht na aantreffen verdachte tas; explosievenopruimingsdienst aanwezig

0

DORDRECHT – In de omgeving Bagijnhof in Dordrecht is vrijdagochtend 4 augustus 2023 commotie ontstaan, nadat een 18-jarige man verdacht gedrag vertoonde. De man is opgepakt. De tiener had een tas bij zich met flessen met daarin vermoedelijk brandbare vloeistof. De omgeving werd ruim afgezet en Team Explosieven Verkenning (TEV) deed onderzoek. De TEV heeft later de  Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen voor nader onderzoek.

Rijnmond.nl meldt: “Bewakingsbeelden lieten zien dat de jongen eerder de tas bij zich droeg. Kort na zijn aanhouding werd de zak teruggevonden in de Lange Breestraat. De straat was deze ochtend daarom enige tijd deels afgezet. De EOD heeft de straat uitgekamd.
In de zak zat een fles met daarin een brandbare vloeistof. De fles zat vastgemaakt aan een pakketje, voldoende reden voor de politie de experts van de EOD erbij te halen. De EOD heeft de spullen meegenomen om die op een andere plek onschadelijk te maken.”

De Dordtse politie staat op scherp na de aanhouding woensdagochtend op het Bagijnhof van een Rotterdammer van 17. Hij viel op toen hij in de winkelstraat een mondmasker opdeed. Iemand die dat zag gebeuren, waarschuwde de politie. De jongen bleek een vuurwerkbom in zijn zak te hebben.

Foto’s: Jeffrey Jacobs, Nieuws op Beeld.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer