Tiplijn: 06-19541384

Scooterdief springt van pont in rivier bij Kinderdijk en wordt gearresteerd

0

KINDERDIJK – De politie heeft donderdag 29 juni 2023 een 17-jarige scooterdief uit Ridderkerk gearresteerd in Kinderdijk. De tiener kwam aan het einde van de middag naar het Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland om daar een scooter te ‘kopen’. De Ridderkerker stapte op de scooter voor een proefrondje, maar ging er vervolgens vandoor. De verkoper had direct door dat het mis was en belde onder meer zijn broer.

Deze broer kwam op dat moment precies uit zijn werk en reed op de Lekdijk. “Ik zag de jongen rijden en ben direct gedraaid en er achteraan gegaan. Er waren nog twee andere jongens met scooters bij. Ze gingen bij de Veerweg in Kinderdijk de pont op. Ik ben naar de schipper van de pont gelopen en heb gevraagd om even rustig aan te doen,” vertelt de man.

Intussen verzocht de politie de schipper van de pont om terug te varen naar Kinderdijk. De scooterdief en de andere scooterrijders hadden op dat moment nog steeds niets door. Eenmaal terug in Kinderdijk vroeg de broer van de scootereigenaar of hij de sleutel terug mocht hebben van de Piaggio Zip. “En toen sprong hij van de reling van de pont in de rivier,” vertelt de Nieuw-Lekkerlander.

Er volgde een achtervolging tot aan de villa op de Puntweg in Kinderdijk. Op dat moment arriveerde de brandweer. Toen de brandweerlieden een ladder tevoorschijn haalden en die op de keien legde, gaf de 17-jarige zich  gewonnen. De jongen werd tegen de grond gewerkt, in de boeien geslagen. De scooterdief is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij is door de politie afgevoerd naar het bureau.

De twee andere scooterrijders die bij de diefstal aanwezig waren, wisten te ontkomen. De Nieuw-Lekkerlandse scootereigenaar kreeg zijn scooter terug, maar wel met de verkeerde sleutel. Hij hoopt dat de goede scootersleutel snel letterlijk of figuurlijk boven water komt.

Foto’s: Twan Beukers en Peter Stam.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer