Tiplijn: 06-19541384

Hulpdiensten rukken uit voor zinkende speedboot in Dordrecht

0

DORDRECHT – Hulpdiensten zijn zaterdagavond 3 juni 2023 gealarmeerd voor een zinkende speedboot nabij de Merwekade, nabij de Riedijkhaven in Dordrecht. Vier jongemannen uit Monster hadden hun bootje vastgemaakt aan de kade en waren de stad in gegaan. Ze hadden daarbij onvoldoende erg in de getijden van de rivier. Ook bleek achteraf een afsluitdop te ontbreken. De boot kwam scheef te hangen, liep vol water en zonk voor een deel. De opgeroepen brandweer kon verder niets doen en ging terug naar de kazerne. Een fotograaf zette zijn auto ervoor en wist zo te voorkomen dat de boot naar de bodem zonk. Mensen van Marine Safety Support hebben de Westlanders geholpen en de boot terug gesleept naar de haven van Alblasserdam. Daar is de boot, waar de motor ook van onder water heeft gelegen, op een trailer geladen en weer meegenomen naar Monster.

Foto’s: Angela Flohr en Peter Stam.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer