Tiplijn: 06-19541384

Politiehelikopter boven Alblasserdam voor achtervolging gemotoriseerde fiets

5

ALBLASSERDAM – De politiehelikopter heeft donderdagavond 1 juni 2023 enige tijd boven Alblasserdam gevlogen in verband met een achtervolging van een 17-jarige fietser. Agenten zagen in de omgeving van Havenstraat een persoon op een gemotoriseerde fiets rijden en gaven een stopteken. Het stopteken werd genegeerd en de fietser ging er vandoor. Een achtervolging volgde. De politiehelikopter, die toch al in de buurt was, keek vanuit de lucht mee.

Op de Randweg, ter hoogte van het Elsenpad kwam de bestuurder ten val. De jongen ging er rennend vandoor. Niet veel later kon hij worden aangehouden. Op de fiets bleek een verbrandingsmotor te zijn gebouwd. Omdat er geen typegoedkeuring voor dit voertuig is, werd de fiets in beslag genomen door de politie.

De aangehouden fietser is 17 jaar oud en komt uit Alblasserdam.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

5 reacties

  1. Natuurlijk is het niet juist om op de openbare weg te rijden met een onwettig voertuig, maar moet je nou een uitvinding van een jongeman die waarschijnlijk niet heel de dag op z’n schermpje zit in beslag nemen,
    geef dat ding gewoon terug met een flinke uitbrander en dan is het klaar wie weet wat voor een geweldige ondernemer kan dit worden.

    • Frikandelbroodje on

      Die schijfrem zit niet aangesloten haha. Wou daar nog iets op verzinnen maar helaas niet meer van gekomen. Jammergenoeg moest de politie inderdaad mijn hobby beëindigen. Maar hier laat ik het zeker niet bij. Er komt wel weer wat nieuws🤷

  2. Zonde dat hij in beslag is genomen, vanuit een technisch perspectief ziet het eruit alsof er goed over nagedacht is, bijvoorbeeld ander achterwiel en daarop schijfremmen inplaats van v-brakes.

  3. succes maar hou je aan de wet dan kost het minder en heb je meer over om zelf te besteden zullen we een handtekening actie opzetten op je eigendom terug te krijgen.

Reageer