Tiplijn: 06-19541384

Politie en brandweer opgeroepen voor dumping op industrieterrein in Alblasserdam

2

ALBLASSERDAM – De politie en de brandweer zijn vrijdagmiddag 2 juni 2023 opgeroepen voor vier gedumpte lachgascilinders bij een bedrijf aan de Kelvinring in Alblasserdam. De flessen waren door iemand achter een heg gezet. De brandweer kwam als eerste ter plaatse, maar kon en mocht de flessen niet gaan vervoeren. De politie werd vervolgens opgeroepen. Ongeveer een uur na de melding werden de flessen in een politiebusje geladen en meegenomen.

Eerder dit jaar werden ook al eens 44 van dit soort flessen gedumpt in Alblasserdam. Toen was dat langs de Oost-Kinderdijk. Sinds 1 januari 2023 staat lachgas op lijst 2 van de Opiumwet. Het is verboden om lachgas voor recreatief gebruik te bezitten en te verkopen.

Het inhaleren van lachgas zorgt voor een korte, sterke roes. De effecten treden vrijwel meteen op: het geeft een gevoel van bijna-bewustzijnsverlies, het lijkt een beetje op dronkenschap. De roes duurt ongeveer 1 tot 5 minuten. Iemand wordt licht in zijn of haar hoofd, voelt minder pijn en de spieren ontspannen. Beeld en geluid kunnen anders binnenkomen. Iemand kan ook dingen zien of horen die er helemaal niet zijn.

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Met een geinteresseerde blik de boel bekijken, maar vervolgens zonder handschoentjes de boel vastpakken.
    Iets met DNA vervuiling🙈

Reageer