Tiplijn: 06-19541384

Politie start week tegen babbeltrucs in regio; in gesprek op weekmarkten

0

REGIO – De politie van het basisteam Drechtsteden Buiten organiseert komende week de Week tegen de Babbeltruc. Het doel van de actie is senioren bewustmaken van de signalen van babbeltrucs en hen handvatten bieden hoe om te gaan met babbeltrucs. In de week van 5 t/m 9 juni zal een groep agenten op de weekmarkten van Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Sliedrecht en Papendrecht staan. Bezoekers van de markt kunnen hun vragen over babbeltrucs stellen aan de politie en andersom zal de politie de (sub)doelgroep bewustmaken van de signalen van babbeltrucs en hen handvatten bieden hoe om te gaan met deze trucs.

Rooster:
Maandag 5 juni Alblasserdam 12.30 tot 14.30u
Dinsdag 6 juni Papendrecht 12.30 tot 14.30u
Woensdag 7 juni Hendrik-Ido-Ambacht van 9.30 tot 11.30u
Woensdag 7 juni Sliedrecht van 12.30 tot 14.30u
Donderdag 8 juni Zwijndrecht van 12.30 tot 14.30u

Een woordvoerster van de politie vertelt over de actie: “Helaas komt het nog regelmatig voor dat senioren slachtoffer worden van babbeltrucs. Een enorm laffe daad, die het vertrouwen van senioren in andere mensen aantast en waarbij vaak (veel) geld afhandig wordt gemaakt. Daarom hebben collega’s van basisteam Drechtsteden Buiten besloten om net als vorig jaar de krachten in de verschillende gemeentes te bundelen en gezamenlijk met een actieweek tegen babbeltrucs te komen.”

Foto: Peter Stam, archief 2022.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer