Tiplijn: 06-19541384

Politie op pad voor vuurwapenmelding Alblasserdam; elektrisch waterpistool in beslag genomen

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdagavond 23 mei 2023 een melding binnengekregen van iemand die meende een vuurwapen te zien bij een groepje jongens op het Boerenpad in Alblasserdam. Diverse politiewagens, waaronder een hondengeleider, kwamen met spoed ter plaatse. Vanwege de veiligheid droegen de agenten hun zware, kogelwerende vesten. De omgeving werd uitgekamd en uiteindelijk konden in de speeltuin bij de Johan van Oldenbarneveltstraat drie jongemannen worden staandegehouden. Eén van hen, een 19-jarige Alblasserdammer, had een elektrisch waterpistool bij zich. De politie heeft dit in beslag genomen.

De 19-jarige baalt ervan, want hij had het speelgoed nog maar net een paar uur in zijn bezit. Het elektrische waterpistool was via Bol.com aangeschaft. De jongens waren in de veronderstelling dat hier dus ook op straat mee gespeeld mocht worden. De politie is echter van mening dat het waterpistool, zeker als het eventueel zwart wordt gespoten, teveel lijkt op een vuurwapen en dus niet op de openbare weg thuishoort.

De consternatie vond op precies dezelfde plek plaats, als nog geen jaar geleden. Toen liepen jongeren met een balletjespistool door Alblasserdam en vond de staandehouding in dezelfde speeltuin plaats. Dat verhaal is hier te lezen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer