Tiplijn: 06-19541384

Brandweer Alblasserdam rukt uit voor brand in Ridderkerk; “Ik heb op de ramen gebonkt”

0

RIDDERKERK / ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam is dinsdagochtend 16 mei 2023 met spoed uitgerukt voor een brand aan de Pruimendijk in Ridderkerk. Even na 09.00 uur zag een buurtbewoonster rook uit het dak van de vrijstaande woning komen. De vrouw rende naar het huis van haar buurvrouw. “Ik wilde de paarden buiten zetten en rook een vreemde lucht. Daarna zag ik rook uit het dak komen. Ik ben naar de buurvrouw gegaan. Ze sliep nog. Ik heb gebeld en op de ramen gebonkt en riep ‘nu naar buiten komen!’,” vertelt de vrouw die daarmee mogelijk het leven van haar buurvrouw heeft gered.

Hulpdiensten
Intussen werd 112 gebeld en werden de brandweerkorpsen van Alblasserdam, Ridderkerk en Rotterdam Groene Tuin opgeroepen om te blussen. Ook de politie en de ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De brandweer kreeg de brand met een straal ‘hogedruk’ vrij snel onder controle. De bewoonster, die al op leeftijd is, is nagekeken door ambulancepersoneel en is daarna door haar buren opgevangen.

‘Blijft gissen’
De brand blijkt te zijn ontstaan in een slaapkamertje op de bovenverdieping, dat als opslag werd gebruikt. Omdat daar verder niemand aanwezig was, wordt er rekening mee gehouden dat er in die kamer kortsluiting in bedrading is ontstaan. “Maar dat blijft gissen. Wij hebben in ieder geval niet meer kunnen herleiden hoe en waardoor de brand precies is ontstaan,” zo laat de brandweer weten.

Onbewoonbaar
De woning, die enigszins verscholen tussen de bomen langs de Pruimendijk ligt, is voorlopig onbewoonbaar door alle roet -en rookschade. Daarnaast moest er in de woning onder meer in een plafond worden gezaagd. Samen met de stichting Salvage wordt gezocht naar een tijdelijk onderkomen voor de bewoonster. Verder wordt er door Salvage geholpen bij de afhandeling van de ontstane schade. De Ridderkerkse krijgt daarbij ook hulp van haar zoon, die haar vaak bezoekt.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer