Tiplijn: 06-19541384

Botsing op Noordbrug Alblasserdam; busje achter en auto voor brugklep tot stilstand

0

ALBLASSERDAM – De bestuurder van een bedrijfsbusje is dinsdagmiddag 2 mei 2023 achterop een personenauto gebotst. Het ongeval gebeurde aan het einde van de middag op de Brug over de Noord bij Alblasserdam. De bestuurder van de voorste auto remde af omdat de lichten van de brug aan gingen en de brug geopend zou gaan worden. De bestuurder van een bedrijfsbus zag dit te laat en botste achterop de personenauto. De auto kwam aan de Alblasserdamse kant van de brug terecht en de bus aan de Ambachtse kant. Intussen werd de brugklep geopend. Dit bracht de bijzondere situatie met zich mee dat de betrokkenen van het ongeval elkaar het eerste kwartier niet konden zien of spreken.

Nadat de klep weer was gesloten, was er contact mogelijk. De politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse voor hulp. De drie inzittenden van de personenauto en de inzittende van de bedrijfsbus bleken ongedeerd te zijn gebleven.

Omdat beide voertuigen nog rijdbaar waren, werd besloten het ongeval onderaan de brug, op de carpoolplaats verder af te handelen. De personenauto is vanaf daar door een bergingsbedrijf meegenomen.

Foto’s: Anton Hak en Politie Drechtsteden Buiten.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer