Tiplijn: 06-19541384

Flinke schade bij woningbrand in Oud-Alblas; bewoners en huisdieren op tijd buiten

0

OUD-ALBLAS – In een woning aan de Wilgenlaan in Oud-Alblas is in de nacht van zondag 9 op maandag 10 april 2023 brand uitgebroken. De bewoners roken even voor middernacht een schroeilucht. Niet veel later zagen zij rook. Er kwam onder meer rook via de muren en een plafond in de woning. De brandweer van Alblasserdam kwam met twee tankautospuiten met spoed ter plaatse. Er werd opgeschaald naar ‘middelbrand’. Om de brand goed te kunnen bestrijden, werd een deel van een plafond op de begane grond opengebroken.

Het Team Brandonderzoek van de brandweer heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Alles wijst erop dat de brand is ontstaan door kortsluiting in een centraaldoos in het plafond.

De bewoners en de hond en kat die binnen waren zijn ongedeerd gebleven. De stichting Salvage is ingeschakeld om te helpen bij de afhandeling van de ontstane schade. Voor de bewoners is elders onderdak geregeld.

Foto’s: Twan Beukers en Peter Stam.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer