Tiplijn: 06-19541384

Jeugdbrandweer Alblasserdam verrast en bedankt coördinator Jhon

0

ALBLASSERDAM – De jeugdbrandweer in Alblasserdam heeft vrijdagavond 31 maart 2023 Jhon van der Ven bedankt. Dit gebeurde met zwaailichten, sirenes, een geschenkplaat en een oorkonde. Jhon is deze maand twintig jaar coördinator bij de jeugdbrandweer in Alblasserdam. Verder is hij naast brandweervrijwilliger ook jeugdleider en jurylid bij wedstrijden. Even na 19.00 uur kwamen diverse brandweervoertuigen ‘prio1’ de Zeevaartstraat in gereden. Niet veel later stonden de leden van de jeugdbrandweer voor de deur om Jhon te bedanken.

Jhon blijft ook de komende tijd coördinator. Als hij op termijn stopt, hoopt Jelle de Kloe de coördinatortaken van Jhon over te nemen. “We hebben dit moment gepakt om hem eens te verrassen voor het vele werk dat hij heeft gedaan voor de jeugd in de afgelopen 20 jaar,” vertelt Jelle.

Er werd een geschenkplaats met borrelpakket overhandigd. Daarnaast kreeg Jhon als blijk van waardering een oorkonde van Stichting Jeugdbrandweer Nederland. Bij de overhandiging waren (oud) jeugdbrandweerleden, leiding en de operationeel manager aanwezig.

De jeugdbrandweer is bedoeld voor jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar die zich willen voorbereiden op een dienende taak in de maatschappij en een bijdrage willen leveren aan de samenleving. Jelle: “Je kunt doorstromen naar de vrijwillige-/beroeps- of bedrijfsbrandweer. Tijdens de oefenmomenten leer je over brand, hulpverlening en de brandweerorganisatie. De kennis doe je op door theorie- en praktijklessen. Ook doe je mee aan wedstrijden waarbij je tegen jeugdkorpsen uit het hele land speelt. Elke woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur heb je een oefenavond. Dit kan de ene keer gaan over de werkwijze bij het blussen van een brand en de andere keer een oefening op locatie waar een brand wordt geënsceneerd. Er zal niet gewerkt worden met echt vuur, ook het gebruik van ademlucht is niet aan de orde voor de jeugdbrandweer. De veiligheid en gezondheid van de jeugdleden staat dan ook altijd voorop.”

Jeugd die interesse heeft in de jeugdbrandweer, kan op woensdagavond komen kijken. Bij interesse in de jeugdbrandweer, kan men mailen naar [email protected]  of [email protected]

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer