Tiplijn: 06-19541384

Automobilist (32) aangehouden na wilde achtervolging door Dordrecht, Zwijndrecht, H-I-Ambacht en Papendrecht

0

PAPENDRECHT – Een 32-jarige man uit Dordrecht is dinsdagmiddag 14 maart aangehouden na een lange achtervolging. Agenten zagen op de Hugo de Grootlaan in Dordrecht een verdachte situatie rondom de auto en wilden de bestuurder controleren. De automobilist gaf geen gehoor aan het stopteken, waarop de achtervolging werd ingezet.

Onder invloed
Via Zwijndrecht, waar de bestuurder een dijk afreed, en Hendrik-Ido-Ambacht reed de Dordtenaar over de brug langs Alblasserdam naar Papendrecht. Inmiddels waren een een grote hoeveelheid agenten aangesloten bij de achtervolging. Uiteindelijk lukte het op de Staringlaan in Papendrecht de automobilist tot stoppen te dwingen. De man werd direct aangehouden, hij bleek onder invloed te zijn.

Joyriden
De politie houdt er ook rekening mee dat de bestuurder aan het joyriden was. Dit wordt nog onderzocht, zo laat een politiewoordvoerder weten. Tijdens de wilde achtervolging reed de man door tuinen en over het trottoir. Er raakte uiteindelijk niemand gewond. Wel raakte de auto beschadigd. Een takelwagen van de politie heeft het voertuig afgevoerd.

Schade
Agenten in een politieauto in Hendrik-Ido-Ambacht wilden tijdens de achtervolging keren, en raakten een stoeprand met een lekke band tot gevolg. Hoe groot de verdere schade is die tijdens de achtervolging is ontstaan, is onbekend.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer