Tiplijn: 06-19541384

Grote uitslaande brand in rietgedekte boerderij Nieuw-Lekkerland

0

NIEUW-LEKKERLAND – Langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland zijn zondag 26 februari 2023 twee woonhuizen volledig verwoest door brand. Het betreft twee woningen onder 1 rieten kap. De bewoners zijn ongedeerd gebleven.

Aan het einde van de ochtend ging het goed mis langs de Lekdijk. Buurtbewoners zagen bij het riet rondom een schoorsteen veel rookontwikkeling. De brandweer werd gebeld en al snel werd er opgeschaald naar ‘grote brand’. De gesplitste boerderij bestaat uit twee aparte woningen en zit ingeklemd tussen meerdere panden. Twintig omliggende woningen zijn ontruimd; de bewoners worden opgevangen in een nabijgelegen bedrijfskantine van Jan Kees Boer. De omliggende woningen hebben ook forse (rook)schade opgelopen. De bewoners mogen voorlopig niet naar huis. De brand was halverwege de middag nog niet uit; de brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden.

Burgemeester Theo Segers van de gemeente Molenlanden kwam ter plaatse om zich te laten informeren over de brand en de gevolgen daarvan. Ook sprak hij met de (buurt) bewoners. “We leven mee met de bewoners,” laat hij weten.

Hoe de brand is ontstaan, wordt nog onderzocht. In de eerste meldingen van de brandweer werd gemeld dat het een schoorsteenbrand betreft, maar daarover is nog geen uitsluitsel. Het is wel een scenario waar rekening mee wordt gehouden.

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer