Tiplijn: 06-19541384

Vier auto’s betrokken bij ongeval op dijk in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Een automobilist uit Alblasserdam is zaterdagmiddag 25 februari 2023 met zijn auto tegen drie voertuigen gebotst. Dit gebeurde op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. De automobilist reed met zijn Kia over de dijk en belandde op de verkeerde weghelft. Daar reed op dat moment een vrouw en haar zoon in een auto. De vrouw week nog uit en raakte daarbij een paaltje, maar werd ook vanaf de andere kant geramd door de automobilist. De Kia schoot vervolgens verder en botste daar frontaal tegen een bedrijfsbus. In die bus zaten een vader met zijn zoon en dochter.

De politie, brandweer en ambulancedienst werden opgeroepen. Vier ambulances, twee voertuigen van de brandweer en een aantal politievoertuigen kwamen met spoed ter plaatse voor hulp.

De hulpdiensten gaan er vanuit dat de Alblasserdammer in de Kia eerst onwel is geraakt en daardoor op de verkeerde weghelft is beland. De man is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

De moeder en zoon uit de witte Renault zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De vader, zoon en dochter uit de bedrijfswagen hoefden ook niet mee naar het ziekenhuis. De kinderen kregen van het ambulancepersoneel een traumabeer / troostbeer.

De dijk is uren afgesloten geweest voor hulpverlening, politieonderzoek en berging van de voertuigen. In het totaal zijn er 4 voertuigen beschadigd geraakt; 1 geparkeerde auto en 3 rijdende voertuigen.

Foto’s: Jorrit de Haas en Peter Stam.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer