Tiplijn: 06-19541384

Voortvluchtige Minh Nghia Vuong kreeg mogelijk hulp

0

ZWIJNDRECHT – Minh Nghia Vuong – de verdachte van het schietincident op 21 januari in Zwijndrecht – is nog steeds voortvluchtig. In Opsporing Verzocht van 21 februari vraagt de politie mensen die iets weten over Vuongs verblijfplaats, zich te melden. In deze zaak ligt een beloning van 30.000 euro klaar voor de gouden tip.

Bij het schietincident bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht werden twee vrouwen neergeschoten. Het ging om Vuongs ex-partner en haar moeder. De moeder overleed. Gisteren werd bekend dat het 38-jarige zwaargewonde slachtoffer inmiddels buiten levensgevaar is. Het is mogelijk dat de voortvluchtige schutter hulp heeft gekregen en nog steeds krijgt, om uit handen van de politie te blijven. De politie hoopt dat deze helpers daar opnieuw over na gaan denken als ze in Opsporing Verzocht het verhaal horen van de dochter en zus van de slachtoffers.

Signalement
Vuongs bijnaam is Lucky. De man heeft een Vietnamese achtergrond, is ongeveer 1.70 meter lang, spreekt goed Nederlands en heeft een litteken onder zijn linker wenkbrauw.
Het kan zijn dat hij de afgelopen maand zijn uiterlijk heeft veranderd of dat hij zich vermomt. Bekend is dat hij regelmatig een bril draagt.

Vuong niet zelf benaderen
Denkt u de verdachte ergens te zien, benader hem dan niet zelf. De man is vuurwapengevaarlijk en onvoorspelbaar. Bel in dat geval direct de politie; dat kan via 112.

Informatie delen
Er moeten mensen zijn die meer kunnen vertellen over waar Vuong is. Als iemand weet waar hij verblijft, kan hij of zij vertrouwelijk contact opnemen via het Team Nationale Inlichtingen (TNI) op 088 661 77 34. Uw gegevens komen via het TNI nooit bij de verdachte of zijn advocaat terecht, terwijl u als tipgever wel aanspraak kunt maken op de beloning van 30.000 euro. Delen kan ook via 0800-6070 en of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Uitzending
Opsporing Verzocht wordt dinsdag 21 februari om 20.30 uur uitgezonden op NPO2. Op woensdag 22 februari wordt het programma rond 13.20 uur herhaald via NPO2.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer