Tiplijn: 06-19541384

Auto crasht op de Haven in Alblasserdam; bestuurder raakt gewond

0

ALBLASSERDAM – Een 50-jarige man uit Alblasserdam is donderdagochtend 19 januari 2023 gewond geraakt bij een ongeval op de Haven in Alblasserdam. De man reed met zijn auto door de bocht bij de Kraanbaan en reed in de richting van de Dam. Net voorbij de Grote Kerk schoot de automobilist over de middengeleider, botste tegen een betonnen bolder en knalde vervolgens tegen een reclamebord van makelaar Veldhoen en Romeijn. Daarna kwam de auto tegen een betonnen pilaar van het appartementencomplex, waardoor de auto 180 graden draaide en uiteindelijk onder de woningen tot stilstand kwam. Een stuk beton vloog tijdens het ongeval door de ruit van het pand van de makelaar.

De politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. Voordat de hulpdiensten arriveerden, waren ook al diverse bewoners van het appartementencomplex naar buiten gerend om eerste hulp te verlenen.

De bestuurder van de auto is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De hulpdiensten vermoeden dat de Damdorper onwel is geraakt en daarna met hoge snelheid is gecrasht. Dit scenario wordt door de politie nader onderzocht. De man had onder meer letsel aan zijn gezicht.

De brandweer heeft de accu van de elektrische Volvo losgekoppeld. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig vervolgens opgeladen en afgevoerd. Medewerkers van de gemeente zijn bezig met het opruimen van de brokken.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer