Tiplijn: 06-19541384

Wateroverlast in Alblasserdam; brandweer pompt duizenden liters water weg

0

ALBLASSERDAM – In Alblasserdam is donderdag 12 januari 2023, door flinke regenval, wateroverlast ontstaan. Op diverse plekken staan straten blank. Rondom de woningen, panden en garageboxen aan de Ruigenhil in Alblasserdam pompt de brandweer duizenden liters water weg naar de andere kant van de dijk, nabij de Kabelbaan. Volgens de buurtbewoners is de overlast daar ontstaan, nadat er aan de achterzijde, aan de kant van het oude Nedstaalterrein, nieuwe bedrijven zijn gevestigd, die het hemelwater afvoeren in een nabijgelegen sloot. Deze sloot liep donderdag over. Het water kwam bij de Ruigenhil zo hoog, dat er water in onder meer de garageboxen is gekomen.

Ook langs de Vinkenpolderweg ontstond wateroverlast. De brandweer heeft ook daar water weggepompt. Verder heeft de brandweer geassisteerd bij een botsing op de N915, onderaan de Brug over de Noord. Het ongeval, waarbij een automobilist tegen een paal botste, gebeurde op enkele tientallen meters afstand van de brandweerlieden. De politie heeft geholpen bij de afhandeling van het ongeval.

Verder is er in diverse straten wateroverlast. Er komen meldingen vanuit de Staatsliedenbuurt ( Johan de Wittstraat) en de Anjerstraat.

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer