Tiplijn: 06-19541384

Politie reconstrueert vluchtroute van Alblasserdamse verdachte schietpartij Kinderdijk

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft maandagavond 9 januari 2023 de vluchtroute gereconstrueerd van de 77-jarige Alblasserdammer die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij het neerschieten van een 74-jarige man in een woning aan de Puntweg in Kinderdijk. Het viel buurtbewoners maandagavond op dat er diverse malen, steeds met andere snelheden, een grote grijze bus langsreed. Het blijkt de bus (of een soortgelijke bus) te zijn van de verdachte die door medewerkers van de politie wordt ingezet bij een reconstructie.

Eén kogel
De 74-jarige man uit Overijsse (België) werd in de nacht van 1 op 2 december 2022 met één kogel door zijn hoofd geschoten. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en overleed een aantal dagen later aan zijn verwondingen.

Klusjesman
Het spoor leidt bij de politie al snel naar de klusjesman van de bewoonster. Deze 77-jarige Alblasserdammer kwam veel bij de bewoonster over de vloer en reed al jaren in een kenmerkende grote grijze bus. Op de camerabeelden in de omgeving is te zien dat diezelfde bus in die bewuste nacht van de schietpartij wegrijdt vanaf de Puntweg in Kinderdijk. De bestuurder rijdt eerste een stukje richting Nieuw-Lekkerland, keert daar en rijdt vervolgens terug naar Alblasserdam.

Hulp
En terwijl de Damdorper richting zijn woonplaats rijdt, rijden de hulpdiensten met spoed naar Kinderdijk. Onderweg trekken agenten hun ‘zware vesten’ aan. Eenmaal in Kinderdijk gaat de aandacht in eerste instantie naar het slachtoffer. Nadat de politie aangeeft dat het veilig genoeg is, mag het ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team de woning in. Vervolgens start de zoektocht naar de gevluchte dader. In de dagen die volgen, worden op locaties in Alblasserdam, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland camerabeelden gevorderd.

Opgepakt en doorzocht
De sporen leiden uiteindelijk naar Limburg, waar de Alblasserdammer op 5 december wordt opgepakt. Diezelfde avond wordt zijn woning aan de Eksterstraat doorzocht door de politie. Onder meer honden en de forensische opsporing zijn hierbij aanwezig.

Reconstructie
Maandagavond 9 januari 2023 hebben agenten opnieuw onderzoek gedaan in de vorm van een reconstructie. Er werd in Alblasserdam en Kinderdijk met de bus van de verdachte (of een soortgelijke bus) heen en weer gereden en men ging bij diverse adressen, waar eerder al camerabeelden gevorderd waren, langs om de nieuwe beelden te matchen met de beelden die in de bewuste nacht van de schietpartij zijn gemaakt. Verder is er gekeken naar hoe ver de verdachte die nacht richting Nieuw-Lekkerland is gereden, om zodoende te kunnen achterhalen wat hij daar precies heeft gedaan.

Vast
De verdachte blijft in ieder geval tot 20 februari vastzitten. Die 20e wordt bepaald of er voldoende aanleiding is om de man nog langer vast te houden. In de tussentijd is het onderzoek, waarbij een Team Grootschalige Opsporing is ingezet, in volle gang. Er zijn nog diverse ontbrekende schakels en puzzelstukjes, waar naar wordt gezocht.

Betrokkenheid
De 77-jarige verdachte wordt nog steeds verdacht van ‘betrokkenheid bij het schietincident’. Het Openbaar Ministerie laat desgevraagd weten dat er nog geen specifiekere verdenking zoals ‘moord’ of ‘doodslag’ ten laste is gelegd.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer