Tiplijn: 06-19541384

Woonboerderij in Noordeloos compleet verwoest door brand

0

NOORDELOOS – De woonboerderij in Noordeloos, waar in de nacht van dinsdag op woensdag 4 januari brand ontstond, is compleet verwoest. De gevels van het pand staan nog overeind, verder is er weinig meer van over. In de woonboerderij met rieten kap aan de Noordzijde ontstond rond 00.45 uur brand. De brandweer schaalde op naar ‘zeer grote brand’ en meerdere blusvoertuigen werden ingezet bij de bestrijding van de brand.

Een specialistisch team in het bestrijden van brandende rieten daken kon niets meer betekenen. De brandweer heeft het pand met daarin meerdere geschakelde woningen gecontroleerd laten uitbranden.

Even voor 6.00 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven. Vervolgens is gestart met nablussen. Een kraan wordt daarbij ingezet om de woning uit elkaar te trekken, zodat er goed nageblust kan worden en de situatie kan worden veiliggesteld.

De woonboerderij is door de brand compleet verwoest. Wel kon overslag naar de naastgelegen loods en woning van de buren worden voorkomen.

Stichting Salvage zorgt voor onderdak voor de gedupeerden en staat hen bij in de schadeafhandeling. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

De politie heeft de Noordzijde vanwege de inzet van de brandweer een groot deel van de nacht en ochtend afgesloten.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer