Tiplijn: 06-19541384

Woningbrand in Alblasserdam door vuurwerk; grote schade

0

ALBLASSERDAM – In een woning aan de Zeelt in Alblasserdam heeft zondag 1 januari 2023 brand gewoed. Rond 00.30 uur schoot iemand een lichtkogel af, zo meldt de brandweer. Door de stevige wind belandde deze lichtkogel in de bovenkant van het huis, waarna niet veel later brand ontstond. Omstanders belden direct 112 en er werd een bluspoging ondernomen met een tuinslang.

Na aankomst van de hulpdiensten, werd al snel opgeschaald naar ‘middelbrand’. Omdat de bewoners niet thuis waren, moest de woning open geramd worden.

Om de brand goed te kunnen bestrijden, zijn delen van de binnenkant van de woning gesloopt. Inmiddels heeft de brandweer het vuur onder controle. In en aan de woning is veel schade ontstaan. Niet alleen door de brand, het open rammen en het slopen, maar ook door de rook en het bluswater.

Twee uur na de melding zaten de bluswerkzaamheden erop en konden de vrijwilligers terug naar de kazerne.

De stichting Salvage is ingeschakeld om te gaan helpen bij de afhandeling van de schade.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer