Tiplijn: 06-19541384

Arrestaties bij milieustraat naast Brug over de Noord na woningoverval en autodiefstal in Rijpwetering

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De politie heeft maandag 19 december 2022 twee mannen gearresteerd onderaan de Brug over de Noord, nabij de milieustraat van HVC aan de Crezeepolderweg in Hendrik-Ido-Ambacht. Tijdens de aanhouding cirkelde de politiehelikopter boven de locatie. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij een woningoverval in de gemeente Rijpwetering. Daar drongen halverwege de ochtend twee mannen een woning aan de Pastoor van der Plaatstraat. “Zij bedreigden en mishandelden de bewoner en zijn gevlucht in het voertuig van het slachtoffer,” vertelt een woordvoerster van de politie.

Direct daarna begon de klopjacht op de twee mannen. Het kenteken van de meegenomen auto werd in de camerasystemen gezet en niet veel later kwamen er ‘hits’ binnen. De politie startte een achtervolging via de snelwegen. Ook de politiehelikopter kwam op de melding af.

Bij de milieustraat reden de verdachten zichzelf klem, omdat het daar een doodlopende weg is en er een slagboom voor de ingang staat. Niet veel later konden agenten de mannen uit de auto trekken. Dit ging met de nodige tegenwerking. De mannen, van wie de leeftijden en woonplaatsen nog niet bekend zijn gemaakt, werden in de boeien geslagen en afgevoerd.

De auto, die op veel plekken beschadigd was, is door de berger van de politie meegenomen en wordt nader onderzocht.

De videobeelden van de aanhouding volgen later.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer