Tiplijn: 06-19541384

Man (24) overlijdt bij vuurwerkongeluk Ridderkerk; Alblasserdammer aangehouden

0

ALBLASSERDAM / RIDDERKERK – De politie heeft een 29-jarige man uit Alblasserdam aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van een 24-jarige man uit Ridderkerk. Op de Boerhaavestraat in Ridderkerk raakte zaterdagavond 17 december 2022, rond 23.45 een 24-jarige man ernstig gewond nadat zwaar vuurwerk in zijn gezicht ontplofte. Hij is op straat gereanimeerd en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is het slachtoffer alsnog overleden.

Een 29-jarige man uit Alblasserdam is aangehouden voor betrokkenheid. Hij bleek in het bezit van meer vuurwerk. Daarnaast hield de politie een 62-jarige man uit Ridderkerk aan wegens het belemmeren van de hulpverlening.

De politie meldt: “Toen de hulpdiensten aankwamen stond de 29-jarige betrokkene nog bij het slachtoffer. Agenten hielden hem aan vanwege het afsteken van het vuurwerk. Daarnaast had hij nog twee stukken zwaar vuurwerk in bezit, dit is in beslag genomen. Een toegesneld familielid van het slachtoffer was dusdanig emotioneel en agressief dat hij de hulpverlening belemmerde. Deze 62-jarige man hield de politie ook aan. Beide verdachten zijn niet veel later weer heengezonden. Ze zijn nog wel verdachte.”

Verder meldt de politie: “De impact van het incident is groot op alle betrokkenen. De recherche onderzoekt wat er precies gebeurd is. Er is al met getuigen gesproken, maar filmpjes die zijn gemaakt van het afsteken van het vuurwerk zijn daarnaast heel belangrijk.”

Foto’s: Jeffrey Jacobs / Nieuws op Beeld.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer