Tiplijn: 06-19541384

Politie arresteert Alblasserdammer voor schietincident Kinderdijk; woning doorzocht

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft maandag 5 december 2022 een 77-jarige man uit Alblasserdam in Limburg aangehouden op verdenking van betrokkenheid het schietincident in Kinderdijk. Daarbij raakte in de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 december, een 74-jarige man ernstig gewond. Zijn toestand is nog altijd onveranderd. De opgepakte 77-jarige Alblasserdammer was een goede vriend en klusjesman van de 75-jarige bewoonster in Kinderdijk. De man die die nacht in de woning van de vrouw sliep en werd neergeschoten komt uit Overijse (België). De politie heeft maandagavond een instap gedaan in de woning van de Alblasserdammer. Dit gebeurde in de Vogelbuurt.

Het schietincident vond die nacht rond 00.30 uur plaats toen beide slachtoffers lagen te slapen. Eén of meer daders drongen de woning binnen, waarna het schietincident plaatsvond. De man uit België werd getroffen en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. In de woning was ook een vrouw aanwezig; zij bleef ongedeerd. De dader(s) gingen er daarna in onbekende richting vandoor.

Nadat de verdachte in Limburg was aangehouden, gingen agenten naar Alblasserdam. Daar werd de woning opengemaakt door een speciaal slotenteam van de politie. Daarna werd de woning uitgebreid doorzocht. Ook de Forensische Opsporing van de politie kwam ter plaatse. Daarnaast werd een speurhond ingezet en was er een hondengeleider aanwezig. Het onderzoek duurde tot na middernacht.

Heeft u tips over de zaak? Meld ze bij Alblasserdamsnieuws.nl via [email protected] of via 0640092253.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer