Tiplijn: 06-19541384

Brandgang en straat vol rook door pelletkachel; brandweer en politie ter plaatse

0

ALBLASSERDAM – Een brandgang en een deel van de Johan de Wittstraatstraat in Alblasserdam stond maandag 5 december 2022 vol rook. De oorzaak bleek een pelletkachel te zijn. De rook kwam via de onderkant en bovenkant van de pijp eruit. De bewoner was op dat moment niet thuis. Omstanders belden de brandweer. Brandweer Alblasserdam en brandweer Papendrecht werden opgeroepen. Ook de politie kwam ter plaatse.

Bij aankomst van de hulpdiensten was de rook grotendeels opgetrokken. Er hoefde uiteindelijk niet geblust te worden. De bewoner, die vanaf zijn werk was gebeld, heeft de kachel uitgeschakeld. De pelletkachel zal binnenkort nagekeken worden. Ook zal er gekeken moeten worden naar de soort pijp die is gebruikt, de minimale hoogte die zo’n afvoerpijp moet hebben en de minimale doorsnede.

In de woning is geen schade ontstaan. De muur is zwartgeblakerd, maar dit is al ontstaan bij de andere keren dat er werd gestookt.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer