Tiplijn: 06-19541384

Toestand neergeschoten man ‘slecht’; hulp van schippers, Ridderkerkers en omwonenden gevraagd

0

KINDERDIJK – De 74-jarige man die in de nacht van 1 op 2 december 2022 werd neergeschoten in een woning aan de Puntweg in Kinderdijk ligt nog steeds in het ziekenhuis en zijn toestand is ‘onveranderd slecht’, zo meldt de politie zaterdagavond 3 december. Een groot team van rechercheurs zit op de zaak en onderzoekt wat zich die nacht precies heeft afgespeeld. Het is de politie er alles aan gelegen om zo snel mogelijk de dader (s) te pakken, maar daarvoor heeft de politie de hulp van burgers heel hard nodig. Onder meer schippers en Ridderkerkers wordt om hulp gevraagd.

Scenario
De 74-jarige man uit Overijse (België) lag in de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 december in de villa te slapen. In de woning lag ook de 75-jarige bewoonster te slapen. Rond 00.30 uur drongen één of meerdere daders de woning binnen. Eén dader schoot de man in zijn hoofd. Niet veel later belde de bewoonster, die ongedeerd bleef, het alarmnummer 112. Nog geen kwartier later stond ‘De Punt’ vol met agenten met zware kogelwerende vesten. Van de dader(s) was geen spoor meer te bekennen. Of er sprake is geweest van een woningoverval, een inbraak waarbij de dader is overlopen of een ander scenario wordt onderzocht.

Via water?
Omdat de woning direct aan het water ligt, is het goed mogelijk dat er vanaf het water en vanaf de appartementencomplexen in Ridderkerk iets te zien is geweest in de bewuste nacht. “Wie is die nacht, daarvoor of daarna iets opgevallen rond de woning? Op het land of op het water?,” luidt de oproep van de politie. Omdat ook nog niet duidelijk is welke vluchtroute er is gebruikt en hoe men is gevlucht, bestaat de mogelijkheid dat de dader(s) via het water is / zijn gekomen en vertrokken. De politie vraagt mensen om zo snel mogelijk alle tips met de politie te delen. Dit kan via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Ook tips en camerabeelden van mensen uit Kinderdijk en omgeving zijn nog steeds meer dan welkom.

Rijkswaterstaat was die nacht in de buurt van Kinderdijk en voer met één van de vaartuigen heen en weer bij Kinderdijk. Het zoeklicht werd gebruikt, maar er werd niemand aangetroffen op of rond het water.

Spullen
Over de inhoud van het onderzoek, kan de politie nog niet veel kwijt. Volgens mensen in de buurt zijn er ‘behoorlijk wat spullen’ buitgemaakt die nacht, maar de politie kan dit nog niet bevestigen, omdat dit onderdeel is van het lopende onderzoek. Ook is nog niet duidelijk welke verhouding de logerende man ten opzichte van de bewoonster heeft. Volgens het Algemeen Dagblad was het ‘de vriend’ van de bewoonster, maar buurtbewoners spreken dit tegen. “Hij is niet ‘de vriend’ van mevrouw, maar een kennis. Twee weken geleden zijn ze op groepsreis geweest,” zo klinkt het. De politie meldt voorlopig alleen dat het om een 74-jarige man uit België gaat. De auto van de man, voorzien van Belgisch kenteken, stond tijdens het incident bij de woning in Kinderdijk geparkeerd.

Vrijdagmiddag heeft de politie de politiehelikopter ingezet voor beelden en overzichten vanuit de lucht.

Dringende oproep
De politie sluit af met een dringende oproep: “Voer u die nacht bijvoorbeeld langs het Drierivierenpunt? Liep u nog een ronde met de hond? Heeft u vanuit uw woning aan de overzijde van de rivier iets bijzonders gezien? Is u voor of na die avond iets opgevallen? U kunt belangrijke informatie hebben. Deel het dan alstublieft met ons, ook al denkt u dat het klein is of gaat u er vanuit dat wij het al weten. Ook beelden van bewakingscamera, deurbelcamera of dashcam zijn zeer welkom. Contact leggen kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.”

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer