Tiplijn: 06-19541384

Team Grootschalig Onderzoek gestart in Kinderdijk na schietpartij in woning; slachtoffer zwaargewond

0

KINDERDIJK – De politie is een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) met 20 rechercheurs gestart in Kinderdijk, naar aanleiding van de schietpartij in de nacht van donderdag op vrijdag 2 december 2022. Bij de schietpartij, in een woning aan de Puntweg, raakte een 74-jarige man uit Overijse (België) zwaargewond. In de woning was ook de 75-jarige bewoonster aanwezig; zij is ongedeerd gebleven.

Het incident vond rond 00.30 uur plaats toen beide slachtoffers lagen te slapen. Eén of meer daders drongen de woning binnen, waarna het schietincident plaatsvond. De dader(s) gingen er daarna in onbekende richting vandoor. Of er sprake is van een woningoverval, een inbraak of een ander scenario wordt onderzocht, zo laat de politie weten.

De zwaargewonde man is met schotwond naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het op dit moment met hem gaat, is nog onduidelijk.

Vrijdagochtend is er een groot buurtonderzoek gehouden, waarbij de politie langs de deuren is gegaan om te vragen of mensen iets opvallends hebben gezien of gehoord dat met het incident te maken kan hebben. Eén van de bewoners vertelde afgelopen week een man gezien te hebben die rondhing en de bosjes in dook. De politie kan elke tip goed gebruiken en roept daarom op om alle informatie te melden. Ook videobeelden uit de omgeving zijn welkom. Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer