Tiplijn: 06-19541384

Kleine brand hoogspanningskabel Zwijnskade Hardinxveld-Giessendam

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Bij een hoogspanningsmast aan de Zwijnskade in Hardinxveld-Giessendam is in de nacht van woensdag op donderdag brand ontstaan in een hoogspanningskabel. De brand ontstond even voor 01.00 uur. Enig tijd eerder, om 00.15 uur, werd een groot deel van de Alblasserwaard en een gedeelte van de provincie Utrecht getroffen door een stroomstoring.

Onder andere delen van Gorinchem, Leerdam en Vianen kwamen zonder stroom te zitten. Oorzaak hiervan zou volgens netbeheerder Stedin een defecte hoogspanningskabel zijn. Toch laat Stedin donderdag in een reactie weten dat de brandmelding in Hardinxveld niet de oorzaak van de stroomstoring zou zijn geweest. De oorzaak van de stroomstoring zou zijn ontstaan bij een stroom verdeelstation in Arkel. Wat de oorzaak van de brandende kabel in Hardinxveld dan is geweest is onduidelijk.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer