Tiplijn: 06-19541384

Man raakt te water met auto langs Pruimendijk; brandweer Alblasserdam opgeroepen

0

ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam is dinsdagavond 29 november 2022 met spoed uitgerukt voor een melding over een auto te water langs de Pruimendijk in Ridderkerk. Een man uit Amsterdam wilde met zijn auto naar vergaderzaal De Veldschuur langs de Pruimendijk rijden, om daar een lezing bij te wonen. Hij schoot daarbij met een wiel van de bestrating af, waarna zijn auto direct omsloeg en op het dak in de sloot terecht kwam.

De man wist, mede met dank aan omstanders, uit zijn voertuig te komen. Niet veel later kwamen de politie, twee brandweerwagens en een ambulance met spoed ter plaatse voor hulp. De Amsterdammer is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De lezing over ‘koken zonder open vuur’ gaat met enige vertraging alsnog van start.

Drie miljard mensen in de wereld koken in huis met behulp van open vuur, wat een ernstige hoeveelheid luchtvervuiling binnenshuis veroorzaakt. Als gevolg hiervan sterven elk jaar meer dan 4,5 miljoen mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen. De missie van de stichting Mansa is om het aantal voortijdige sterfgevallen te verminderen met een betaalbaar schoon kookfornuis, ontwikkeld door Gambiaanse vrouwen en masterstudenten van de Technische Universiteit in Delft, Nederland.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer