Tiplijn: 06-19541384

Eerste beelden van explosie bij woning in Alblasserdam (filmpje)

0

ALBLASSERDAM – De politie is op zoek naar de persoon / personen die vrijdagavond 25 november 2022 een woning aan de Blokweerweg in Alblasserdam heeft / hebben vernield. Rond 23.30 uur werd de woning van een vrouw opgeblazen met vuurwerk. De vrouw en haar konijn bleven wonder boven wonder ongedeerd, maar de schrik zit er bij de bewoonster en haar buren goed in. Inmiddels zijn door de politie de eerste camerabeelden veiliggesteld. Op één van de beelden is te zien hoe er vanaf de achterzijde van de flat, vanaf het grasveld, door iemand vuurwerk wordt aangestoken en op het balkon van de flatwoning wordt gegooid. Een paar seconden daarna volgt de explosie.

 

Vrijdag rond 23.30 uur lag een bewoonster aan de Blokweerweg al in bed toen de een enorme dreun klonk. Op het balkon direct naast haar kamer was vermoedelijk een stuk vuurwerk ontploft. Ramen van haar woning, maar ook die van haar bovenbuurvrouw sneuvelden. “De vrouw belde de politie na de knal. Toen de kruitdampen op waren getrokken zag ze een stuk glas op haar bed liggen. Gelukkig raakten zij en haar huisdier, dat ook in de kamer was, niet gewond. De schade is aanzienlijk,” vertelt een woordvoerster van de politie.

Hoewel de bovenstaande videobeelden nog niet veel prijsgeven over de dader(s), geeft het al wel een indicatie van hoe het is gegaan, welke kant men op is gevlucht en hoe laat het precies is gebeurd. Aan de achterzijde van de flat is het in de avond en nacht aardedonker. Er brandt daar geen verlichting.

Het is de politie er alles aan gelegen om de dader of daders zo snel mogelijk op te pakken. De politie is daarom op zoek naar zoveel mogelijk camerabeelden uit de omgeving (Willem Dreeshof, Blokweerweg, Elthetokerk, Van Hogendorpweg, Touwbaan), waarop zaken staan die wellicht met het voorval te maken kunnen hebben. Wie over die beelden beschikt of weet wie het vuurwerk op het balkon heeft, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan ook via 0800-7000.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer