Tiplijn: 06-19541384

Plezierjacht volledig in brand; Nieuw-Lekkerlanders springen in rivier

2

NIEUW-LEKKERLAND – Een plezierjacht is donderdagmiddag 10 november 2022 in brand gevlogen op de rivier de Lek ter hoogte van Nieuw-Lekkerland. De twee mannen die aan boord waren, sprongen, nadat zij rook en vlammen zagen, van het vaartuig de rivier in en zwommen naar de kant. Intussen werden de brandweer, ambulancedienst, de politie, Rijkswaterstaat en de KNRM opgeroepen voor hulp.

De twee Nieuw-Lekkerlanders, die zelfstandig de kant wisten te bereiken, kregen dekens en zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Ze bleken ongedeerd te zijn gebleven.

Intussen stond hun vaartuig op de rivier in lichterlaaie. Vanaf sleepboot Lekstroom 1 werd er geblust. Later werd er ook geblust vanaf de brandweerboot en vanaf het vaartuig van de KNRM.

Hoe het jachtje vlam kon vatten, is nog niet bekend. De twee opvarenden zijn thuisgebracht.

Foto’s: Twan Beukers Fotografie, Peter Baas Fotografie, Petra de Visser.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Door verzekeraars worden in geval van schade, eenzijdig, zogenoemde “schade-experts”, geselecteerd. Nota Bene betaald uit de ontvangen premie-inleg van de verzekerden. Deze, dus door verzekeraars betaalde en in loondienst zijnde experts, bepalen alles: de schadeoorzaak, de schadetoedracht, wie de schade mag herstellen, de mate van schade én de schadeomvang. Gehoorzaamheid verschuldigde “onderzoekers” dwingen, onder het devies “vragen staat vrij”, verzekerden verklaringen af en geven die schriftelijk vorm. Zij nemen, als ware het rechercheurs der politie, bewijsmiddelen in én beoordelen zelf de bewijskracht van het gegeven bewijs. Als u kritisch bent dreigen zij met onder meer “verval van rechten, uitkering en/of opzegging van de verzekering”. Met andere woorden: als je de verzekeraar vraagt om een schadevergoeding, stelt deze verzekeraar in haar eigen donkere kamer, de door haar verschuldigde contraprestaties vast op basis van het door haar medewerkers geboetseerde verhaal. Dat is zoiets als een veroordeelde zelf de strafmaat laten bepalen.

    Als u meent dat dat in uw geval wel zal meevallen, dan nodig ik u beslist uit

Reageer