Tiplijn: 06-19541384

Politie arresteert Alex R. in Alblasserdam; woning en auto doorzocht; 3 aanhoudingen op ‘klapdag’

0

ALBLASSERDAM – Het Team Parate Eenheid van de politie Rotterdam heeft zaterdag 5 november 2022 de 60-jarige Alex R. gearresteerd in een woning aan de Boezem in Alblasserdam. Zakenman R. kwam in augustus 2021 groot in het regionale, landelijke en zelfs internationale nieuws, nadat zijn woning door een crimineel werd opgeblazen met een explosief en even daarvoor omdat hij het echte slachtoffer in de geruchtmakende vergisontvoeringszaak uit Cruquius had moeten zijn, volgens justitie. Behalve de man uit Alblasserdam, werden er zaterdag, op de zogenoemde ‘klapdag’ van politie en justitie, nog twee mannen gearresteerd. Deze aanhoudingen vonden buiten Alblasserdam plaats.

Drugs
Politie en justitie willen nog niets kwijt over de reden van de aanhoudingen. Wel liet het Openbaar Ministerie vorig jaar, bij de rechtszitting tegen de plaatser van het explosief, doorschemeren dat er door justitie wel belangstellend werd gekeken naar waarom criminelen het nu juist voorzien hadden op Alex R. Er gingen geruchten over drugshandel en geld, maar Alex was tot zaterdag 5 november altijd slachtoffer en geen verdachte in welke zaak dan ook. Daar is nu verandering in gekomen. De politie en het Openbaar Ministerie bevestigen dat de aanhoudingen hebben plaatsgevonden, maar gaan pas begin volgende week dieper in op de zaak.

Buurt
De buurt baalt van de nieuwe commotie die zaterdag in de straat ontstond. “Het begon hier net rustig te worden. We dachten dat we alles eindelijk achter de rug hadden. Dit hebben we zeker niet zien aankomen,” vertelde een buurtbewoner. De meeste buurtbewoners konden het prima vinden met de opgepakte zestiger. “Echt een heel aardige man. En zijn vriendin trouwens ook. Iedereen kan goed met hen opschieten. Hopelijk komt er snel duidelijkheid over wat er nu weer aan de hand is.” De wijkagent heeft in de buurt met diverse buurtbewoners gesproken en dat werd, ondanks dat ook de wijkagent inhoudelijk niets kon vertellen, gewaardeerd.

Doorzoeking en auto
De recherche heeft de zaterdagmiddag en zaterdagavond woning aan de Boezem minutieus onderzocht. Kliko’s werden bekeken, kratten met papieren doorzocht en gegevensdragers werden veiliggesteld. Verder werd een personenauto met Zwitsers kenteken eerst volledig doorzocht en daarna door een politiebergingswagen afgevoerd. Het onderzoek in en rondom de woning is inmiddels afgesloten.

In beperking
De drie opgepakte verdachten zitten in beperking en mogen alleen contact hebben met hun advocaten. Naar verwachting komt de politie maandag met meer informatie.

Geweldsincidenten
Vorig jaar werden Alblasserdam en omgeving getroffen door een golf aan geweldsincidenten, die uiteindelijk allemaal aan elkaar gelinkt konden worden. Zo werd er een woning van de zoon van de vriendin van Alex in Hendrik-Ido-Ambacht beschoten, werd er een explosief geplaatst aan de woning van de dochter van de Alex’ vriendin in de Merelstraat in Alblasserdam. Verder werd er brand gesticht bij een bedrijf aan de Edisonweg in Alblasserdam, nabij een pand dat vroeger van Alex is geweest. Ook ging er een pand van Alex in Zwijndrecht in vlammen op. Daarnaast werd er in Hoensbroek (Limburg) een explosief aangetroffen bij een vriend van Alex. En later vonden in Hoensbroek een beschieting en explosie plaats. Inmiddels zijn de meeste verdachten die met die zaken te maken hadden, opgespoord en veroordeeld.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer