Tiplijn: 06-19541384

Grote verkeerscontrole in Alblasserdam; bekeuringen voor snelheid, gebruik elektrische steps en meer

3

ALBLASSERDAM – Het verkeersteam van de politie-eenheid Rotterdam heeft dinsdag 1 november 2022 een grote verkeerscontrole gehouden op de Edisonweg en de Oude Torenweg in Alblasserdam. De politie kwam rond 7 uur met zeven motorrijders, twee alcoholbussen en een politiewagen naar het Damdorp. Er werd gecontroleerd op onder meer snelheid en de staat van voertuigen. In twee uur tijd werden er zestien boetes en een waarschuwing uitgedeeld. Dit was onder meer voorhet rijden over een puntstuk, het niet dragen van een gordel, het rijden zonder rijbewijs, het overtreden van de maximumsnelheid (3x), het rijden met een valse kentekenplaat, het rijden met een verlopen APK, het rijden op een niet-goedgekeurde elektrische step (bij een volgende keer wordt de step in beslag genomen), het overschrijden van de constructiesnelheid van de scooter (3 x), het in bezit hebben van een snelheidsbegrenzer in een scooter, het rijden met een lekke schokbreker en het rijden met een gescheurde veer van een schokbreker.

Door de verkeerscontrole ontstond een file tot aan de Randweg in Alblasserdam.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Onzin, de step moet gewoon goedgekeurd worden door overheid. We zijn volgens mij het enige land in EU waar het niet mag.

  2. R. S. Verhagen on

    Elektrische Steps zijn onverzekerd en een gevaar op de weg. Plank op wielen met hulpmotor heeft geen rem of stuur en is levensgevaarlijk en onverzekerd. Moeten voorlopig van de weg worden gehaald!

Reageer