Tiplijn: 06-19541384

Trein rijdt op Baanhoekbrug tegen ijzeren balk; politie zoekt veroorzaker

0

DORDRECHT – Op de Baanhoekbrug tussen Dordrecht en Sliedrecht is zaterdagmorgen 29 oktober een trein in volle vaart tegen een ijzeren balk gereden. Het ongeval gebeurde rond 6.50 uur. De trein reed tegen een ijzeren balk die over het spoor hing, een zogenaamde hoogtebalk die normaliter boven het naastgelegen fietspad hangt. In de trein zat alleen een machinist, die raakte niet gewond.

De trein raakte bij het ongeval flink beschadigd. De politie vermoedt dat de hoogtebalk in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 2.00 uur en 6.50 uur door een te hoog voertuig kapot is gereden en vervolgens op het spoor terecht is gekomen.

Het treinverkeer tussen Dordrecht en Sliedrecht heeft vanwege het ongeval tijdelijk stilgelegen. Agenten hebben onderzoek gedaan en spreken van ‘een hele gevaarlijke situatie, die anders af had kunnen lopen’. De politie vraagt getuigen die mogelijk de veroorzaker van de schade hebben gezien of die eerder die nacht hebben gezien dat er schade was, zich te melden via het nummer 0900-8844.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer