Tiplijn: 06-19541384

Aanrijding tussen wielrenner en taxibus op rotonde N214 Wijngaarden

2

WIJNGAARDEN – Op de rotonde van de N214 bij Wijngaarden is zaterdag 29 oktober 2022 een ongeval gebeurd. Een wielrenner kwam om 13.15 uur in botsing met de taxibus toen hij op de rotonde overstak. Bij het ongeval op de rotonde tussen Bleskensgraaf en Sliedrecht raakte de wielrenner gewond. Een ambulance en de politie gingen met spoed ter plaatse.

Traumahelikopter
Ook een traumahelikopter werd uit voorzorg direct opgeroepen. De helikopter cirkelde al boven de incidentlocatie toen inzet van het Mobiel Medisch Team van de traumaheli niet nodig bleek en het team terug kon naar Rotterdam The Hague Airport. Ambulancepersoneel heeft de man nagekeken en voor verder onderzoek naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht.

Schade beperkt
De schade aan de taxibus en racefiets zijn beperkt gebleven. De taxibus kon met wat deuken verder rijden en de racefiets is door de politie meegenomen. Voor verkeer richting Papendrecht was de N214 een halfuur afgesloten vanwege de hulpverlening na het ongeval. Wat de precieze oorzaak van de aanrijding is, is nog onbekend.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. De narigheid van rotondes is, veel automobilisten voorrang geven aan fietsers waar zij het niet hebben met als gevolg dat fietsers gaan rekenen op voorrang.

    Het extra gevaar is dat vooral kinderen zo een verkeerd beeld krijgen van de voorrang regels en er een gewoonte van maken om NIET op de haaientanden te letten en door fietsen. Ik zie heel vaak bijna ongelukken.

    Daarbij vinden wielrenners dat zij sowieso voorrang hebben waar dan ook, zij zouden ook beter uitmoeten kijken

Reageer