Tiplijn: 06-19541384

Brandweer schaalt op vanwege gasachtige lucht in Dordrecht

1

DORDRECHT – In Dordrecht zijn dinsdag op verschillende plekken melding gedaan van een gasachtige lucht. In totaal kwamen er bij de hulpdiensten meer dan 10 meldingen binnen van stankoverlast. Omdat de oorzaak van de overlast niet meteen kon worden achterhaald, werd er door de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 2. Er werden onder andere meerdere meetploegen ingezet. ”Het gaat om een stinkende geur. Er zijn metingen gedaan en er worden geen gevaarlijke stoffen in de lucht gemeten”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio ZHZ.

Het duurde even voordat de oorzaak van de lucht achterhaald kon worden. Uiteindelijk bleek de stank afkomstig van een schip dat langs Dordrecht is gevaren. Rijkswaterstaat heeft, samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport, de situatie met het schip verder afgehandeld.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer