Tiplijn: 06-19541384

Boetes voor lachgasgebruikers in Alblasserdam; tijdelijk rijverbod

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft zaterdagmiddag 22 oktober 2022 twee mannen beboet voor het gebruik van lachgas op de openbare weg. Vanaf de Blokweerweg in Alblasserdam kreeg de politie een melding binnen over overlastgevend gebruik van lachgas. De inzittenden van een auto werden op de Blokweerweg gecontroleerd en kregen een boete. De bestuurder kreeg daarnaast een tijdelijk rijverbod. In Alblasserdam is een lachgasverbod opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening. Het gebruik van lachgas kan effect hebben op het gedrag en de rijvaardigheid van een bestuurder.

Artikel 2:48a Lachgasverbod

  • 1.Het is verboden op een openbare plaats distikstofmonoxide (lachgas) recreatief als roesmiddel te gebruiken, voorbereidingen daartoe te verrichten of ten behoeve van dat gebruik voorwerpen of stoffen bij zich te hebben, indien dit gepaard gaat met overlast of andere gedragingen die de openbare orde verstoren, het woon- of leefklimaat nadelig beïnvloeden of anderszins hinder veroorzaken.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer