Tiplijn: 06-19541384

Onderzoek naar verdronken jongetje(4) afgerond; taxichauffeur wordt niet vervolgd

0

KINDERDIJK – Het onderzoek naar de dood van de 4-jarige jongen uit Kinderdijk is afgerond. De politie gaat uit van een ‘in -en intriest, noodlottig ongeval’, waarbij de jongen in een sloot is verdronken. Het ongeval gebeurde op 25 augustus 2022 langs de Schansweg in Kinderdijk. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren en of iemand verantwoordelijk is voor de dood van de kleuter. De moeder van de jongen vindt dat de taxichauffeur schuldig is.

“De taxichauffeur is mijn kind kwijtgeraakt. Hij heeft mijn kind, met autisme en ADHD, uit de taxi gezet. Toen ik hoorde dat het zitje werd neergezet, deed ik de deur open, maar mijn mannetje was er niet. Ik ben overal heen gerend. Ik ben zo boos en verdrietig,” zo liet de Kinderdijkse moeder weten.

Geen strafrechtelijke verwijtbaarheid
De politie heeft het verhaal van de moeder ook gehoord en heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Politiewoordvoerster Esther Vonk vertelt: “De recherche heeft onderzoek gedaan in de vorm van diverse verhoren. Zo zijn de taxichauffeur en getuigen verhoord. De bevindingen hiervan zijn gedeeld met het Openbaar Ministerie. De Officier van Justitie ziet geen vorm van strafrechtelijke verwijtbaarheid richting de chauffeur dan wel het taxibedrijf als rechtspersoon. Om deze reden wordt er ook geen verder (strafrechtelijk) onderzoek gedaan of iemand vervolgd.”

De conclusie van de politie is dat de jongen per taxi werd thuisgebracht. Bij het uitstappen draaide de taxichauffeur zich om, om een tasje te pakken. De kleuter rende intussen weg en werd dus een tijd later gevonden in de sloot. Reanimatie mocht niet meer baten. “Hier zijn echt alleen maar verliezers,” aldus de politiewoordvoerster.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer