Tiplijn: 06-19541384

Zes doden en meerdere gewonden na ongeval met een vrachtwagen in Nieuw-Beijerland

1

NIEUW-BEIJERLAND – Zaterdagavond 27 augustus rond 18.00 uur is er een vrachtwagen van de Zuidzijdsedijk in Nieuw-Beijerland gereden. Hij raakte daarbij meerdere mensen. Er zijn 6 doden te betreuren en 7 (zwaar)gewonden. Het onderzoek is nog volop bezig en de omgeving is afgezet.

Er was beneden aan de Zuidzijdsedijk een grote buurtbarbecue aan de gang. Een vrachtwagen bovenaan de dijk is vanuit stilstand gaan rijden en door nog onbekende oorzaak van de dijk geraakt. Hierdoor kwam de vrachtwagen midden in de buurtbarbecue terecht. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en zetten direct alles op alles om hulp te verlenen.

Er zijn zes dodelijke slachtoffers te betreuren. Het gaat om een 50-jarige man uit Nieuw-Beijerland, een 32-jarige vrouw uit Oud-Beijerland, een 75-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland, een 41-jarige man uit Goudswaard, een 28-jarige vrouw uit Goudswaard, een 62-jarige man uit Nieuw-Beijerland en een 57-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland. Op dit moment liggen er nog 7 slachtoffers in het ziekenhuis, waarvan één persoon in kritieke toestand. Het onderzoek is voorlopig nog bezig. De forensische opsporing ondersteunt daarbij. De vrachtwagen zal in beslag genomen worden voor onderzoek.

De chauffeur is aangehouden en direct overbracht naar een politiebureau. Het gaat om een 46-jarige man uit Spanje. Hij was niet onder invloed van alcohol. Wel is hij aangehouden voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop en zwaar lichamelijk letsel. Zijn rol bij het incident wordt onderzocht. Vooralsnog bekijkt de politie alle scenario’s wat betreft de toedracht.

Vanwege de buurtbarbecue waren er veel mensen aanwezig tijdens het incident. De politie hoopt daarom dat mensen die foto’s of filmpjes hebben, deze met de politie delen.

Er is opvang voor de mensen geregeld die erbij waren. Ook slachtofferhulp is ingeschakeld. Zij staan ook komende dagen nog klaar voor betrokkenen.

Foto’s: Twan Beukers

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Eén van de dodelijke slachtoffers was hoogzwanger en acht maanden in verwachting. Wat mij betreft zou je wel mogen zeggen dat het aantal dodelijke slachtoffers dus eigenlijk op zeven ligt op dit moment.

Reageer