Tiplijn: 06-19541384

Ernstige aanrijding Edisonweg Alblasserdam; politiehelikopter en traumahelikopter ingezet

0

ALBLASSERDAM  – Op de kruising Edisonweg / Grote Beer in Alblasserdam heeft woensdagmiddag 24 augustus 2022 een aanrijding plaatsgevonden. De 50-jarige bestuurder van een snorscooter is daarbij ernstig gewond geraakt. De man stak bij de verkeerslichten over. Volgens een andere scooterrijder was het verkeerslicht op dat moment nog rood en werd er afgeteld naar groen. Vanaf rechts op de Edisonweg kwam op dat moment een bedrijfsbusje. De twee zagen elkaar pas op het allerlaatste moment omdat er nog een vrachtwagen tussen stond. Een botsing volgde, waarbij de scooter in de zijkant van het busje botste.

Politie, ambulances, een traumahelikopter en de politiehelikopter kwamen ter plaatse voor de gewonde scooterrijder. De man uit Sliedrecht is met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Hij heeft ernstige verwondingen aan onder meer zijn hoofd.

Het ongeval had ook grote gevolgen voor de avondspits. De Edisonweg richting Alblasserdam was namelijk volledig afgesloten voor al het verkeer. Rond 19.00 uur was het politieonderzoek afgerond en werd de weg weer vrijgegeven.

De verkeersongevallenspecialisten van de politie doen uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarbij wordt bekeken of er inderdaad door één of allebei de betrokkenen door rood is gereden en of er nog andere factoren een rol speelden bij de aanrijding.

In mei van dit jaar kwamen twee jonge vrouwen uit Alblasserdam om het leven bij een aanrijding op dezelfde kruising.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer