Tiplijn: 06-19541384

Veel rookontwikkeling door brandende hooibalen in Gorinchem

0

GORINCHEM – De brandweer is vrijdagochtend 12 augustus 2022 urenlang bezig geweest met een brand in Gorinchem. Omstreeks 05.40 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Zandkade in Gorinchem. Naast het fietspad langs het Kanaal van Steenenhoek stonden ongeveer 25 hooibalen in brand. De balen zijn met behulp van een kraan uit elkaar gehaald om gecontroleerd uit te laten branden.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De rook trok richting Boven-Hardinxveld/Werkendam. Uit voorzorg was een meetploeg van de brandweer aanwezig om de verspreiding van de rook te monitoren. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Foto’s: Max Liet

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer