Tiplijn: 06-19541384

Consternatie bij Makado en speeltuin na wapenmelding; 10 politievoertuigen naar Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Bij de politie is woensdagmiddag 10 augustus 2022 een melding binnengekomen van iemand die jongeren met een wapen zag lopen bij winkelcentrum Makado in Alblasserdam. Of het om een echt of namaakvuurwapen ging, was op dat moment niet bekend. Van alle kanten kwamen agenten naar Alblasserdam en het winkelcentrum werd doorzocht. Agenten met zware vesten stonden onder meer bij de ingangen.

De gezochte jongeren werden niet aangetroffen. Niet veel later werd in de Kastanjelaan een auto aan de kant gezet door de politie. Vier mannen werden gefouilleerd en hun auto werd doorzocht, maar er werd niets aangetroffen. Niet veel later kwam er nieuwe informatie binnen en gingen 10 politievoertuigen, waaronder het Team Parate Eenheid en een hondengeleider, met spoed naar de speeltuin in de Johan van Oldenbarneveltstraat in Alblasserdam.

In de speeltuin waren diverse jongeren aanwezig. Allen werden met de handen omhoog tegen de schutting gezet en gefouilleerd. Bij een 16-jarige jongen uit Alblasserdam werd een balletjespistool gevonden. De jongen werd in eerste instantie in de handboeien geslagen en in een politiebus gezet.

Later gingen de boeien af en werd de jongen door de politie naar huis gebracht. Daar wordt een gesprek met de ouders gehouden. Of er ook strafrechtelijke gevolgen zitten aan de actie, is nog onduidelijk. Bekeken wordt of er doorverwezen gaat worden naar bureau Halt.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat sommige balletjespistolen binnenhuis zijn toegestaan, maar nooit gebruikt mogen worden in de openbare ruimte. De politie neemt in dat geval geen enkel risico en gaat altijd uit van een echt vuurwapen met de daarbij behorende handelingen.

Foto’s: Glenn Nannings en Peter Stam.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer