Tiplijn: 06-19541384

Vrouw breekt pols en elleboog tijdens proefles op motor in Alblasserdam

6

ALBLASSERDAM – Een 19-jarige vrouw heeft zaterdagmiddag 30 juli 2022 haar pols en elleboog gebroken tijdens een proefles op de motor. Eerder meldden de hulpdiensten dat het om haar armen ging. Het ongeval gebeurde even na 15.00 uur op een afgesloten deel van een bedrijfsterrein op het Nieuwland Parc in Alblasserdam. De vrouw was samen met een motorrijinstructeur en een aantal andere motorrijders in spe aan het oefenen op de motor. In een bocht ging het goed mis.

De vrouw gaf vermoedelijk teveel gas in de bocht, raakte de controle over de motor kwijt en ging onderuit. Zij botste tegen een geparkeerde vrachtwagen en kwam tegen een andere vrachtwagen verderop tot stilstand.

De politie en de ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De 19-jarige, die veel pijn had, heeft in ieder geval gebroken armen opgelopen. In het ziekenhuis wordt bekeken welk letsel er nog meer is ontstaan.

De politie doet onderzoek naar het ongeval. De rijinstructeur en een vrouw die achter het slachtoffer reed en alles zag gebeuren, zijn door de politie meegenomen naar het politiebureau voor een getuigenverklaring.

De vriend van de vrouw sloeg zaterdagmiddag met een lesmotor over de kop. Bij hem bleef het letsel beperkt tot een pijnlijke pols. In 2018 botste op hetzelfde terrein een 25-jarige vrouw met haar motor tegen een trailer. Een jaar later raakte een 73-jarige Dordtenaar ernstig gewond toen hij met de motor tegen een trailer botste.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

6 reacties

 1. Weet wat je mee maakt.
  Ik zelf ook mee gemaakt alleen kuitbeen, schaambeen, sleutelbeen en schouderblad gebroken

  Sterkte

  • Toont aan dat deze dingen eigenlijk niets op de openbare weg te zoeken hebben. Je bent zo kwetsbaar als motorrijder. Is je leven het gevoel van ‘vrijheid’ waard?

   • Wat een complete ondoordachte onzin-opmerking,
    Zullen we fietsen, autorijden, paardrijden, skateboarden en weet-ik-wat al niet meer dan ook maar verbieden?

    • Peter van Berge on

     Sommige mensen moet je ook niet op een scooter of motor willen hebben. Als je geen gevoel ervoor hebt, ga dan lopen.
     Geldt voor alle soorten voertuigen eigenlijk.

 2. Weer een opmerking van een anti motor figuur, blijf maar lekker in je box zitten, buiten is gevaarlijk hoor.

 3. Misschien kan het oefenterrein voor beginners veiliger worden gemaakt en obstakelvrij? Tijdens mijn eerste proefles mocht ik alleen in de eerste versnelling rijden met maximaal 12 kilometer per uur, dan kan je je natuurlijk nog steeds een breuk vallen als je ongelukkig terecht komt, maar minder ernstig.

Reageer