Tiplijn: 06-19541384

Uitslaande brand op dak van flat in Zwijndrecht; brandweer schaalt op

1

ZWIJNDRECHT – In de Cort van der Lindenstraat in Zwijndrecht is woensdagavond 20 juli 2022 brand uitgebroken. De brand woedde onder meer op het dak van een flatgebouw. De brandweer schaalde op naar ‘middelbrand’. “Vermoedelijk gaat het om een ventilatieschacht. De brandweer ontruimt de bovenste 7 woningen van het complex en zet onder andere met de autoladder de blussing in,” meldt de brandweer.

Inmiddels is de brand onder controle. Wel blijkt dat er ook een waterleiding is gesprongen. De lekkage is inmiddels verholpen. “Bijna alle bewoners kunnen terug naar hun woning. Bij 3 woningen is er kleine tot grote waterschade. Woonkracht10 en de stichting Salvage handelen dit af. Naar verwachting kunnen ook deze bewoners daarna terug. De brandweer gaat retour,” aldus de brandweer. 

Foto’s: Eline Moerkerken, Gerard van Helden.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

 1. S.Peterson on

  Klunzen van Woonkracht 0,0
  Repareren niks maar LAPPEN ALLES OP DOOR BEUNHAZEN !
  Intercom al een jaar kapot .
  Verwarming die het in de winter niet doet .
  Muizen in de flat en kelder.
  Lift vaak kapot.
  Lekkende water ketels .
  Dagen zonder water en verwarming zitten .
  Nu ventilatie systeem kapot !

Reageer