Tiplijn: 06-19541384

Hulpdiensten rukken massaal uit voor persoon in de Noord

0

ALBLASSERDAM – In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli 2022 zijn hulpdiensten massaal uitgerukt voor een persoon te water in de Noord bij Alblasserdam. Even voor middernacht was er gezien dat er iemand van de Brug over de Noord in de rivier sprong. Onder meer duikteams, brandweerboten, een onderwaterdrone, een normale drone, een politiehelikopter, ambulances, een politieboot, de brandweerquad, een hoogwerker, de KNRM en Rijkswaterstaat werden ingezet bij de zoektocht naar de persoon.

Er werd gezocht vanaf het water, vanaf de kant, vanuit de lucht en vanuit het water. Hulpdiensten stonden onder meer opgesteld op de pier bij jachtenbouwer Oceanco. Ondanks alle moeite werd er niemand aangetroffen.

Rond 01.00 uur was het ‘gouden uur’ waarin iemand vaak nog levend wordt aangetroffen voorbij en werd vanuit de brandweerkant de zoektocht afgeschaald.

De politie zal, samen met Rijkswaterstaat, op een later moment nog wel verder gaan zoeken naar de persoon.

Foto’s: Jorrit de Haas.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer