Tiplijn: 06-19541384

Politie gaat op weekmarkten in de Drechtsteden in gesprek met senioren over babbeltrucs

2

DRECHTSTEDEN – De politie van het basisteam Drechtsteden Buiten gaat in de week van 20 tot en met 24 juni met ouderen in gesprek over babbeltrucs die door criminelen worden gebruikt om geld afhandig te maken.

De politie meldt: “Helaas komt het nog regelmatig voor dat senioren slachtoffer worden van babbeltrucs. Een enorm laffe daad, die het vertrouwen van senioren in andere mensen aantast en waarbij vaak (veel) geld afhandig wordt gemaakt. Daarom hebben collega’s van basisteam Drechtsteden Buiten besloten de krachten in de verschillende gemeentes te bundelen en gezamenlijk met een actieweek tegen babbeltrucs te komen. Het doel is om senioren bewust te maken van de signalen van babbeltrucs en hen handvatten bieden hoe om te gaan met babbeltrucs.”

In de week van 20 t/m 24 juni zal een groep agenten op de weekmarkten van de onderstaande gemeentes staan. Bezoekers van de markt kunnen hun vragen over babbeltrucs stellen aan de politie en andersom zal de politie de (sub)doelgroep bewustmaken van de signalen van babbeltrucs en hen handvatten bieden hoe om te gaan met deze trucs.

Tijdstip: van 11.00-13.00 uur (behalve in Papendrecht: daar is het van 09.30-11.30 uur).

Alblasserdam: 20-06-2022
Papendrecht: 21-06-2022
Hendrik-Ido-Ambacht: 22-06-2022
Sliedrecht: 22-06-2022
Zwijndrecht: 23-06-2022

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Allemaal leuk, maar Dordrecht staat er dus niet bij. Is dit omdat in Dordrecht er geen door de weekte ochtend markt is ??
    Ook hier komt het veel voor, spreek uit eigen ervaring, heeft mij niets gekost behalve telefoonkosten.

Reageer