Tiplijn: 06-19541384

78-jarige matroos valt tussen wal en schip en wordt gered door brandweer

0

NIEUW-LEKKERLAND – Een 78-jarige matroos uit Rotterdam is donderdagavond 9 juni 2022 in de rivier de Lek bij Nieuw-Lekkerland terecht gekomen, toen hij bezig was met het aanleggen van partyboot Smaragd1. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Veerweg. Nieuw-Lekkerlandse ondernemers waren met elkaar wezen varen en zouden daar van boord gaan. Toen het schip werd aangemeerd, viel de 78-jarige matroos tussen wal en schip. De kapitein werd snel gewaarschuwd, waarmee werd voorkomen dat de man bekneld raakte.

Intussen werd 112 gebeld en werd een reddingsboei in het water gegooid. Niet veel later arriveerde de brandweer van Nieuw-Lekkerland. De brandweerlieden wisten de zeventiger op de kant te krijgen en later over te dragen aan de ambulancedienst.

De matroos is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer