Tiplijn: 06-19541384

Witte fiets geplaatst op ongevalsplek Lekdijk; brandweer reinigt alsnog wegdek

1

NIEUW-LEKKERLAND – Langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland, waar afgelopen week een 77-jarige man om het leven kwam bij een aanrijding, is een witte fiets geplaatst. Een witte fiets (ook wel spookfiets of ghost bike genoemd) is een fiets die geplaatst wordt als herdenking aan een verkeersslachtoffer dat is omgekomen bij het fietsen.

De Nieuw-Lekkerlander fietste vrijdagmiddag 3 juni 2022 over de dijk. De politie vermoedt dat de man wilde oversteken naar het trapje in de dijk om vervolgens gebruik te maken van het vrijliggende fietspad. Op dat moment reed er een automobilist richting Nieuw-Lekkerland. Er volgde een botsing, waarbij de zeventiger ernstig gewond raakte en later op de dag in het ziekenhuis overleed.

Doordat het slachtoffer onder meer een hoofdwond had, was er bloed op het wegdek terecht gekomen. Vrijdagmiddag vroegen agenten of de meldkamer iemand wilde benaderen om het wegdek schoon te komen maken. De meldkamer zou een verzoek doen bij de gemeente. Toen na een uur nog steeds niemand ter plaatse was, werd besloten om er zand overheen te gooien. In de avond was dit zand echter weer van de weg. De officier van dienst Bevolkingszorg en Waterschap Rivierenland werden aan het begin van de nacht opgeroepen omdat er weer bloed zichtbaar was. Ook nam een brandweerman op eigen initiatief voor de zekerheid contact op met de meldkamer. Er werd gemeld dat het waterschap gealarmeerd was en het wegdek schoon kwam maken. De volgende dag gingen buurtbewoners zelf aan de slag, maar kregen niet alles van het wegdek. Er werd opnieuw naar de meldkamer gebeld, waarna halverwege de middag de brandweer werd opgeroepen om het wegdek verder schoon te maken. De vrijwilligers kwamen enkele minuten na de melding al ter plaatse en hebben de weg zorgvuldig schoongemaakt.

Foto’s: Stefan van Aarle en Peter Stam.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Rust in Vrede, heer. on

    Top van de brandweer dat ze het zorgvuldig gereinigd hebben, respect.

    Vind het wel misselijkmakend dat zowel de gemeente als de OvD Bevolkingszorg en Waterschap Rivierenland verzuimen om deze taak op zich te nemen, zelfs na meerdere meldingen te hebben gekregen! Te schandalig voor woorden, bah!

Reageer