Tiplijn: 06-19541384

Politie neemt auto in beslag en vordert rijbewijs in op N915 Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft zondagavond 5 juni 2022 het rijbewijs ingevorderd van een automobilist. Ook de auto van de man werd in beslag genomen. Dit gebeurde op de N915 bij Alblasserdam, ter hoogte van de bushalte onderaan de Brug over de Noord. De agenten van het basisteam uit de regio, kregen ondersteuning van het Team Verkeer uit Rotterdam. Agenten zagen de automobilist over de A15 rijden. De man reed harder dan honderd op een plek waar maximaal 70 kilometer per uur gereden mocht worden.

Verder hield de man een telefoon beet. Toen agenten een stopteken gaven, leek het alsof de bestuurder hieraan voldeed. Later ging hij er toch vandoor. Hierop ontstond een korte achtervolging, waarbij de bestuurder volgens de politie meerdere gevaarlijke capriolen uithaalde. “Zo reed de bestuurder met hoge snelheid door het rode verkeerslicht, maakte hij gebruik van de busbaan en overschreed hij de maximumsnelheid. Later besloot de bestuurder dan toch te stoppen op de N915, ter hoogte van Alblasserdam. Hierop controleerden wij de bestuurder en werd zijn rijbewijs ingevorderd,” aldus de politie.

Er wordt een proces-verbaal opgemaakt voor het gevaarlijke rijgedrag en het gevaar dat hij hiermee voor zichzelf, maar ook voor anderen heeft veroorzaakt. Ook zal er melding gedaan worden bij het CBR. De Officier van Justitie zal gaan bepalen welke straf de bestuurder gaat krijgen. Mogelijk legt het CBR ook nog een verplichte educatieve cursus op die de bestuurder zelf zal moeten betalen.

 

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer